Welkom

3A8B8B7F-3270-43E9-A7CC-3701E1C144DE.jpeg

De Noordereng Groep

De Noordereng Groep is gespecialiseerd in gebouwen met een publiek karakter, zo heeft de Noordereng Groep onder meer drie grote Pathé bioscopen (de voormalige CineMec bioscopen), hotels, woningen, winkels, horecagelegenheden, restaurants en parkeergarages ontwikkeld.

De Noordereng Groep, opgericht door Gerben Kuipers is sinds 1978 actief en is oorspronkelijk voortgekomen uit de voormalige CineMec groep. Inmiddels heeft de NG Groep tientallen (risicodragende) projecten gerealiseerd, zowel als zelfstandig ontwikkelaar als binnen een partner-consortium. Gehuisvest in het midden van het land, is de NG Groep landelijk actief en heeft onder meer gebouwen verwezenlijkt in Nijmegen, Utrecht, Ede en Wageningen.

 

De expertise van de Noordereng Groep ligt op het gebied van vernieuwing (bouwproces) en duurzaamheid (stikstofarm en lage CO2 uitstoot) en altijd met een grote focus op de eindgebruiker van het gebouw. Op dit moment legt de NG Groep zich toe op modulaire houtbouw. Met deze baanbrekende bouwmethode creëren we oplossingen voor de actuele vragen uit de markt zoals de woningnood en emissievrij bouwen. Onze aanpak stelt ons in staat om op een snelle en (kosten)efficiënte manier duurzame woningen en gebouwen te realiseren.

Duurzaam | Energieneutraal | Circulair | Stikstofarm

Onze visie

De Noordereng Groep is een innovator op het gebied van duurzaamheid. Onze visie – duurzaam, energieneutraal, circulair en stikstofarm – staat bij de ontwikkeling van onze projecten centraal. Dit is duidelijk terug te zien in onder meer onze ontwerpen, het materiaalgebruik en het bouwproces. 

Al in het jaar 2010 ontving de NG Groep als eerste onderneming in Nederland een A energielabel voor een utiliteitsgebouw. Door de jaren heen is er veel kennis en expertise opgedaan waardoor we nu samen met onze partners voorop lopen in duurzame projectontwikkeling.

energiehotel-3.png

Onze gebouwen prikkelen de zintuigen, zijn in vele opzichten vernieuwend en bieden een hoge kwaliteit van leef- en woongenot voor de eindgebruiker. Thema’s als circulariteit, klimaatadaptatie, CO2 reductie, natuurinclusiviteit, leefbaarheid en energiebehoefte drukken een duidelijke signatuur op de gebouwen, zowel in het architectonisch als in de bouwmethodiek. Deze thema’s gelden dan ook als basisprincipes tijdens het ontwikkelen van onze projecten.

Het partner consortium

De Noordereng Groep ontwikkelt (bouw)projecten van idee tot aan de realisatiefase. Dit doet de NG Groep zowel vanuit de rol als initiatiefnemer en ontwikkelpartner binnen het partner consortium. In elke fase worden de verschillende partners betrokken die elk hun eigen expertise binnenbrengen. De NG Groep bepaalt de visie van de projecten, houdt maatschappelijke partners zoals gemeentes en provincies aangesloten en zorgt voor de verbinding die nodig is om projecten succesvol van de ene fase naar de andere te leiden. De door de NG Groep ontwikkelde HoutKern module is een geslaagd voorbeeld van deze samenwerking.

Idee-fase

Van conceptueel idee tot het complete ontwerp.

Bouw-fase

Van omgevingsvergunning tot uitvoering.

Realisatie-fase

Van afbouw tot exploitatie.

Bekijk hier onze projecten

We maken graag met u kennis!

Scroll naar boven